ELIT

Hemmaförlust hemma mot AIK
2022-03-13 10:00
Nicole Robertson. Foto - Oscar Larsson.

IK Uppsala Fotboll spelade under lördagen sin andra träningsmatch för veckan då man tog emot AIK på Studenternas IP. Gästerna från OBOS Damallsvenskan visade sig vara lite för startka för dagen och AIK kunde ta hem segern med 0-3 (0-1).

IK Uppsala Fotboll spelade under lördagen sin andra träningsmatch för veckan då man tog emot AIK på Studenternas IP. Efter en tuff match i onsdags mot Djurgården (seger 3-2) väntade nu ytterligare en match mot damallsvenskt motstånd. Tyvärr var det en del trötta ben i Uppsala som inte riktigt hittade dit man ville i spelet för dagen. AIK tog ledningen efter dryga 30 minuter då Kaisa Collin mötte upp ett stenhårt inspel från Jennie Nordin. Uppsala skapade en del halvchanser men resultatet stod sig halvleken ut, och AIK fick en 1-0-ledning med sig in paus.

Det var en tuff match på Studenternas med många hårda närkamper och få avblåsningar matchen igenom, och detta fortsatte även genom den andra halvleken. AIK utökade ledningen till 2-0 i den 53:e minuten genom Jennie Nordin som nickskarvade in en frispark. Uppsala hade några farliga kontringar där man hade chansen att reducera, men skärpan och orken fanns inte riktigt där idag för laget. Istället kunde AIK fastställa slutresultatet till 3-0 efter en kontring genom Matilda Nildén.

Nästa träningsmatch för Uppsala blir torsdagen den 17 mars då man möter KIF Örebro på bortaplan med matchstart 18.45.

IK Uppsala Fotboll 0-3 (0-1) AIK

0-1 (32´) Kaisa Collin

0-2 (53´) Jennie Nordin

0-3 (80´) Matilda Nildén