F-19
Välkomna till F19s lagsida
F19-laget är vårt utvecklingslag. Här tränar och spelar våra framtida elitspelare. De flesta går på Nationell Idrottsutbildning (NIU) på Celsiusskolan och får därmed möjlighet att kombinera studier med fotbollsutbildning på dagtid vilket ger dem ökade möjligheter att nå sin fulla potential som fotbollsspelare. Dessutom har de samma instruktörer i skolverksamheten som i F19-laget vilket skapar en holistisk verksamhet som ger möjlighet till maximal individuell utveckling.

Thea Nyberg klar för F19-laget!
2017-11-18 09:57
Thea Nyberg, 15 år, med Vaksala SK som moderklubb, har anslutit till vårt F19 lag. Thea var nyligen uttagen till F15/02 landslagets läger i Göteborg men tvingades tacka nej pga en lättare skada. Det kommer fler chanser.

- Thea är en väldigt skicklig passningsspelare och har en härlig blick för spelet och en intressant förmåga att hitta kreativa lösningar i anfallsspelet säger Malin Ericsson, huvudtränare för F19. Theas ambitiösa agerande kommer säkerligen att leda till en fin utveckling i Uppsala Fotbolls F19-verksamhet.

- Det känns jättekul säger Thea. En ny miljö med hög kvalité. Jag är extremt taggad inför nästa år och att spela för IK Uppsala Fotboll F19. Ett härligt gäng tjejer och en grupp där jag trivs väldigt bra. Jag ser fram emot det kommande året säger Thea.

Välkommen Thea!
Referat: IK Uppsala Fotboll - Västerås BK 30
Seger i sista matchen för F19
2017-10-30 07:59
Det blev en tredje raka seger för IK Uppsala Fotbolls F-19-lag i säsongens sista match hemma mot Västerås BK30. Man landar på en fjärdeplats i Svenska Spel F19 Norra och går nu mot lite ledighet innan uppladdningen inför nästa säsong tar sin början.
Sista seriematchen för säsongen för F19
2017-10-27 09:19

Säsongen har gått mot sitt slut för IK Uppsala Fotbolls F-19-lag och nu på söndag spelar man sin avslutande match hemma mot Västerås BK30.

Uppsala mötte BK30 i den allra första matchen på säsongen i våras och vann då en jämn tillställning med 1–0 efter mål av Filippa Lenander i den första halvleken. BK30 kommer att sluta på den nedre halvan av tabellen men har gjort en stark avslutning och kommer till söndagens match med tre raka vinster i ryggen.

– Jag ser framemot matchen mot BK30. Eftersom att vi inte hade någon match förra helgen så är vi nu lite extra laddade på att få ta på oss matchstället igen. Förra matchen mot BK30 var en väldigt jämn match så det krävs en bra prestation från vår sida för att kunna ta poäng, säger Uppsalas Viktoria Enqvist.

Även Uppsala har gjort en fin avslutning i de avslutande matcherna. När kampen om tabellplaceringarna skulle avgöras och laget var i behov av poäng så klev man fram och tog två vinster på två dagar och säkrade fjärdeplatsen. Självklart vill man även ta sin tredje raka seger i den avslutande matchen nu på söndag.

– Självklart vill vi avsluta säsongen med en vinst! Efter att vi gjorde en riktigt bra matchvecka med vinster mot både AIK och Djurgården så har vi fått mycket självförtroende. Läget i truppen är väldigt bra så vi har alla förutsättningar att fortsätta på vårt vinnarspår in i det sista, säger hon.

I och med att de jagande lagen inte har lyckats ta de poängen de har behövt för att komma ikapp Uppsala så är fjärdeplatsen i hamn för hemmalaget. Uppsala började säsongen med ett helt nytt lag bestående av spelare som inte kände varandra så väl, men under seriens gång har man spelat ihop sig mer och mer både på och utanför planen trots att säsongen har varit lite upp och ner rent resultatmässigt.

– Vår säsong har vart lite utav en berg-och-dalbana. Vi har haft perioder där vi tagit poäng varje match, men vi har också haft ett antal dippar. I stort sätt är vi väldigt nöjda hittills och säsongen har varit extremt roligt. I början var vi ett ganska nytt lag men under säsongen har vi lärt känna varandra bättre, både på och utanför planen, vilket har gjort oss mer samspelta, avslutar Enqvist.

Sista matchen för säsongen för F-19 spelas alltså nu på söndag hemma på Lötens IP klockan 15.30.

Skribent: Malin Stjernling

Startsida, 22/11 17:50