Märta klar för 2018
2017-12-15 09:16

20-åriga Märta Säfström kommer även under 2018 spela för Uppsala Fotboll. Märta kom i år tillbaka efter sin andra korsbandsskada på fem år och när säsongen började var hon inte riktigt redo för match. Hon gjorde sina första minuter mot Mallbacken den 25 maj när hon hoppade in i slutminuterna och gjorde veckan efter sin första start borta mot Kungsbacka. Det blev totalt 15 starter under året. Märta är en välutbildad fotbollsspelare med bra spelförståelse som kan spela både i backlinjen och på mittfältet. Hon har varit uttagen ett flertal gånger till olika flicklandslagsläger. Nu får Märta gå in i en försäsong utan skador och det skapar goda förutsättningar för henne att ta nästa steg i sin utveckling.

Uppsala Fotboll vinnare av Luciacupen 2017
2017-12-10 16:48

I helgen spelades Luciacupen traditionsenligt i AD-hallen. Uppsala Fotboll medverkade för första gången sedan föreningen bildades för 1 år sedan och vann sin första titel. Truppen innehöll en blandning av spelare från Elitlaget och F19. Laget spelade 8 matcher på ca 24 timmar och vann alla med en målskillnad på 30-4. Efter en relativt enkel resa i gruppspel och kvartsfinalspel så blev det lite tuffare i semifinalen mot ett mycket starkt spelande Vaksala SK men till slut lyckades laget vinna med 3-2. Finalen mot ett alltid väl spelande Täby FK blev också en tuff tillställning där 17-åriga Julia Lidar till slut avgjorde med sitt 2-1 mål. Bra jobbat alla spelare och ledare, vi avslutar tävlingssäsongen som vinnare. Nu tränar vi en dryg vecka till sedan blir det en välförtjänt vila fram till den 8 januari när säsong 2018 drar igång.

Lärlingskontrakt för F19-spelare
2017-12-08 12:20, F19
Ebba, Julia och Stina

I år satsar vi på lärlingskontrakt för några av våra F19-spelare. Det är Julia Lidar, Ebba Costow och Stina Huss. I kontraktet ingår extra fysträning under dec-mars hos Ultimate Performance för att förbereda spelarna fysiskt för både mer kvantitativ och kvalitativ träning. Dessutom kommer de träna kontinuerligt med elitlaget. De har i år fått en hel del speltid i Elitettan även om Stina haft en del envisa halsinfektioner vilket har hållit henne borta från match. Vi hoppas att detta koncept ska få alla tre att ta nästa steg i sin utveckling till elitfotbollspelare. Lycka till tjejer!

Gränbystaden fortsatt betydande partner 2018
2017-12-06 20:15
Anna Lovéus, Gränbystaden och Mikael Lyckberg, Uppsala Fotboll
Vi är väldigt glada över att samarbetet med Gränbystaden fortsätter under 2018. Det skapar förutsättningar för oss att satsa vidare mot vår vision att spela i Damallsvenskan. Gränbystadens vision är att skapa en attraktiv och levande stadsdel, Uppsalas andra stadskärna, som bjuder på spännande möten och ett ständigt flöde av upplevelser. I Gränbystaden kommer naturligtvis Uppsala Fotboll finnas i olika sammanhang. Välkommen!

Sara Back förlänger
2017-12-05 20:42
Sara Back har bestämt sig för att fortsätta spela för Uppsala Fotboll under 2018. Sara som har Vänersborgs IF som moderklubb gör därmed sin 6:e säsong i Uppsala. Sara har under den gångna säsongen varit en av få riktigt rutinerade spelare i truppen och tagit stort ansvar på planen. Vi är väldigt glada att Sara med sin mycket professionella inställning kör på minst en säsong till.