Avancemang i sikte för Uppsala
2018-02-08 14:45

Efter förra helgens premiärmatch mot Åland United väntar nu en rejäl utmaning för IK Uppsala Fotboll. Svenska Cupens gruppspel drar igång och den damallsvenska fjolårstrean Eskilstuna United står för motståndet i den första gruppspelsmatchen.

Uppsala har hamnat i en tuff grupp som förutom lördagens motståndare Eskilstuna även innehåller fjolårsallsvenska Kvarnsveden. Två riktigt tuffa matcher lär det bli men Uppsalas mittfältare Agnes Nyberg, 17, säger att laget siktar på ett vidare avancemang.

-        Vi har självklart som mål att gå vidare till semifinalerna, men samtidigt ser vi det som en bra utmaning och riktigt bra tävlingsmatcher så här tidigt på säsongen, säger mittfältaren Agnes Nyberg.

Eskilstuna vann sin säsongspremiär förra helgen då man hemmaslog damallsvenska Hammarby IF FF med 2–1 efter två mål av Loreta Kullashi. Just Kullashi, som debuterade i A-landslaget för drygt två veckor sedan och gjorde två mål i matchen mot Sydafrika, blir en av spelarna för Uppsala att hålla lite extra koll på.

-        Det blir en spännande match. Båda lagen spelade första matchen förra helgen och är fullt uppe i förberedelserna inför säsongen när det gäller spelsätt så allt har säkert inte riktigt fallit på plats än. Därför blir det svårt att sia hur det kommer sluta, allt kan hända. Men en tuff match kommer det att bli, säger Nyberg.

Nyberg känner att det fanns mycket att ta med sig från förra helgens premiärmatch mot Åland, framför allt anfallsmässigt.

-        Det kändes som att vi kom in i det väldigt snabbt. I anfallsspelet hittade vi många bra kombinationer och jobbade mycket med vår speluppbyggnad. I veckan har vi jobbat mer med vårt försvarsspel! Det handlar mycket att komma in i matchtempo sett över 90 minuter och hitta en bra trygghet i vårt spel, avslutar Nyberg.

Matchen spelas borta på Tunavallen under lördagen klockan 14.00.

Skribent: Malin Stjernling