Uppsalas rivstart räckte inte till seger
2017-11-12 21:11
Agnes Nyberg Foto:Tobbe Bengtsson

Trots att IK Uppsala Fotboll gick upp till en 3–0-ledning borta mot seriesegrarna Växjö DFF så räckte inte det för att ta hem segern. Växjö visade i den andra halvleken varför man nu tar klivet upp till Damallsvenskan och vände och vann till slut med 5–3.

Uppsala chockade Växjö när man efter bara sju minuter tog ledningen genom Elin Åkerman. Samme Åkerman utökade sedan ledningen några minuter senare och efter en dryg halvtimme spelad hade Uppsala en 3–0-ledning då även Ariam Berhane hittat kassen.

-        I första halvlek spelade vi jättebra och gör Växjö dåliga. Vi är noggranna i försvarsspelet och sätter dom lägen som vi får. Vi med oss 3–0 och visar verkligen vilken nivå vi har i oss, säger Uppsalas mittfältare Agnes Nyberg.

Glädjen skulle däremot visa sig bli kortvarig. Efter en reducering från hemmalagets sida i slutminuten av den första halvleken kom Växjö ut i rasande tempo i den andra och hade efter knappt en kvart spelad gått från 1–3 till 4–3. Uppsala kunde inte resa sig efter Växjös mäktiga vändning och efter ytterligare ett mål tog hemmalaget hem segern med 5–3.

-        Under hela säsongen har vi haft svårt att hålla ledningar. Vi blir nervösa, tappar koncentrationen och orkar inte hålla samma nivå som i första halvlek. Det tar ett skickligt lag som Växjö vara på vilket även skedde idag, fortsätter Nyberg.

I tabellen gjorde IFK Kalmar Växjö sällskap upp till Damallsvenskan efter dagens hemmaseger mot Assi IF med hela 6–3. Uppsala Fotboll landar slutligen på en åttondeplats. De tre lagen som degraderas till Division 1 blev Holmalunds IF Alingsås, Östersunds DFF samt Hovås Billdal IF.

Nyberg blickar tillbaka på en säsong där hon på det personliga planet har haft en fin utveckling och varit på många samlingar med F-19-landslaget, men några av höjdpunkterna är också med klubblaget och det är framför allt två matcher som sticker ut.

-        De bästa höjdpunkterna från den här säsongen är seriepremiären mot Sundsvall i våras och höstpremiären mot AIK. Det är två matcher som får en att le bara man tänker på dem. Seriepremiären mot Sundsvall på hemmaplan, första matchen som Uppsala Fotboll där vi spelar riktigt bra och vinner med 4–0, berättar hon.

-        Sedan också AIK-matchen för den otroliga vändningen vi gör! Vi tror verkligen på det, jobbar som ett lag och vinner matchen med 3–2. Det var två matcher med mycket publik, en stor laginsats och hjärta, där vi spelar en riktigt bra fotboll och där vi verkligen visade vilken nivå vi har i oss!

Nyberg har även en hälsning till alla där ute som är engagerade i föreningen och som stöttat laget genom dess debutsäsong.

-        Vi vill rikta stort tack till alla som har gjort det här första året möjligt! Oavsett vad du gör är du viktig. Det betyder guld att ni kommer på våra matcher, har hejat på oss eller stöttat oss på annat sätt. Ni har givit oss energi när vi behöver det och firat med oss när vi gjort det riktigt bra. Vi gör det här tillsammans! Nu blir det en välförtjänt vila efter 26 spelade omgångar och sedan siktar vi framåt mot säsongen 2018, hoppas ni är med oss då! avslutar Nyberg.