Tuffast möjliga motstånd i säsongsavslutningen
2017-11-11 13:08
Moa och Agnes från hemmamatchen mot Växjö. Foto: Tobbe Bengtsson

Det är dags för säsongens sista match för IK Uppsala Fotboll och för motståndet väntar sedan länge klara seriesegrarna Växjö DFF. Uppsala siktar på att revanschera sig från förlusten i våras och få med sig positiva känslor inför nästa säsong.

Växjö är överlägsna seriesegrare i årets Elitettan och man har endast förlorat en match av de 25 man har spelat. Laget har stormat mot Damallsvenskan sedan segern mot Hovås Billdal IF i premiären i våras och har sedan dess aldrig släppt taget om förstaplatsen.

-        Det är en viktig match fastän Växjö redan är klara för allsvenskan och vi varken kan gå upp eller åka ur, säger Uppsalas ytterback Malin Forssner om matchen.

Forssners säsong har inte alls varit som hon själv hade hoppats. Sjukdomar har satt käppar i hjulen och skapat många avbrott för henne vilket har gjort att den kontinuerliga träningen och speltiden har blivit lidande.

-        Personligen har säsongen varit väldigt hackig då jag har haft väldigt mycket otur med sjukdomar, så jag har tyvärr inte kunnat gjort mig själv rättvisa vilket känns väldigt tråkigt, säger Forssner.

Uppsala Fotbolls debutsäsong kommer även den till ett slut och man ser tillbaka på ett år man resultatmässigt inte riktigt fått ihop det som man hade önskat.

-        Resultatmässigt är vi väl inte helt nöjda, då vi i många matcher varit bättre än motståndet men tappat poäng ändå, säger Forssner.

För att Uppsala ska ha chans att ta poäng av dominanten Växjö gäller det att man lyckas med någonting man inte gjorde när lagen möttes i våras – nämligen att stoppa målsprutan Anna Anvegård. 20-åriga Anvegård har stått för otroliga 32 mål hittills och gjorde även två på Lötens IP när lagen möttes senast. Uppsala siktar på att avsluta säsongen snyggt och trots att matchen inte betyder något tabellmässigt känner laget ett stort revanschsug efter förlusten i våras.

-        Vi har ett mål att ta poäng av alla lag, och i och med att vi förlorade mot Växjö hemma i våras så är vi otroligt revanschsugna. Denna match är precis lika viktig som vilken annan match som helst i serien, avslutar hon.

Säsongens sista match för Uppsala spelas alltså under söndagen klockan 13.00 i Tipshallen i Växjö.