Läge att studsa tillbaka för Uppsala?
2017-10-28 08:37
Under söndagen möter IK Uppsala Fotboll Östersunds DFF i Elitettan. Då Uppsala har tre raka förluster i bagaget så vill man gärna bryta den negativa trenden, någonting man kommer att försöka göra i söndagens tuffa match.
Uppsala har goda minnen från det senaste mötet mellan lagen. Då vann Uppsala hemma med klara 5–0 efter bland annat två mål av Therese Simonsson. Just Simonsson är en av Uppsalas bästa målskyttar genom säsongen och hon är säkerligen redo att göra några fler innan säsongen avslutas om några veckor.

– Det ska bli en rolig match att spela, med det kommer också att bli en utmaning. Vi kommer att behöva ge 100% i allt och vara fokuserade hela matchen igenom. Vi har i de senaste matcherna slagit bort en del passningar så det är viktigt att vi är noggranna i uppspelen och inte slår bort några bollar. Det är även viktigt att vi avslutar våra anfall och att det är bra precision i avsluten. Sedan är det självklart viktigt att vi sätter vårt försvarsspel, säger Simonsson.

Östersund hade en jobbig vårsäsong där man endast tog tre segrar på tretton matcher. Inför höstsäsongen spetsade man till truppen med några nyförvärv och sedan dess har det sett bättre ut för det jämtländska laget som till och med har tagit poäng av redan klara seriesegrarna Växjö DFF. Trots den bedriften är Östersund fortsatt indragna i bottenstriden och behöver poäng för att ha chans att klara sig kvar i Elitettan.

– Det kommer inte att bli lätt då de har skaffat in nya spelare som de inte hade sist när vi möttes. De kämpar också fortfarande för att vara kvar i Elitettan så de kommer att kämpa på. Det vi behöver göra är att vara fokuserade och ge allt i alla situationer, säger Simonsson om matchen.

Uppsala är just nu inne i en tuff period då man har tre raka 0–1-förluster och gärna vill studsa tillbaka och ta nya poäng mot Östersund. Efter matchen på söndag så har Uppsala bara två matcher kvar på säsongen. Tabellmässigt kommer man att hamna någonstans bland mittenlagen men självklart vill Uppsala göra en så bra avslutning som man bara kan.

– Vi vill naturligtvis avsluta säsongen så bra som möjligt, om inte annat för att få med en bra känsla inför nästa år, avslutar Simonsson.

Matchen spelas klockan 15.00 på söndag på Jämtkraft Arena i Östersund.

Skribent: Malin Stjernling